Periodontoloji
Periodontoloji, doğal dişleri çevreleyen dişeti gibi yumuşak dokular veya kaybedilen dişlerin yerine uygulanan implantlar ile hem dişleri hem de implantları destekleyen çene kemiği gibi sert dokuların sağlığının korunması ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. ve olası hastalık durumunda tedavi ve tedavi sonrası sağlık durumunun devamlılığı. Bir yanda dişi destekleyen dokulara, diğer yanda dişi destekleyen dokulara ait hastalıkların tanı, tedavi ve tedavisi sonrasında elde edilen sağlık durumunun sürekliliği için çaba sarf etmek.
Ağız, çene ve diş sağlığını doğrudan ilgilendiren ortodonti, ön dişlerin düzeltilmesi, dişlerin karşı çenedeki diş ve çene kemiği ile uyumlu olup olmadığı, çene kemikleri ile yüz iskeletinin sağlıklı olup olmadığı gibi konularla da yakından ilgilenmektedir. dengelidir.
Periodontal hastalıklar, diş etlerini ve dişi destekleyen diğer dokuları etkileyen enflamatuar hastalıklardır. Bu hastalıklar erken dönemde teşhis edildiğinde kolay ve başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Diş eti hastalığı toplumumuzun büyük bir bölümünü etkileyen bir hastalık olsa da; Etkenleri, sonuçları ve tedavisi hakkında çok az bilgi bilinen sinsi bir hastalıktır. Diş eti hastalığının önlenmesi veya tedavisi; Doğal dişleri korumasının yanı sıra daha rahat çiğneme ve daha iyi sindirim gibi başka yararları da beraberinde getirir.
“Aile dişçimiz. Yeterli dikkat, tecrübe ve el becerisi ile gerekli sakinlik ve acı ile sizi korkularınızdan kurtaracaktır. Küçüklüğümden beri dişçi korkumu yenmemin sebebi bu….”
-Şule E.-
Periodontoloji Bölümü;
- Diş kökünün en dış tabakasını oluşturan sement dokusu
- Diş kökünün çevresini kaplayan alveoler kemik dokusu
- Dişin kök kısmı ile kemik kısmı arasında bağlantı görevi gören periodontalligament lif grubu.
- Dişlerin köklerini ve alveol kemiğini çevreleyen mukus tabakası, diş eti.
- Dişeti büyümelerinin tedavisinde
- Alveoler kemik kaybının tedavisi
- Kemik grefti gibi uygulamalarda
- Dişeti çekilmelerinin tedavisi
- Diş eti estetiği sağlamak
- İmplant uygulamalarında
01
Muayene
İlk randevuda doktorunuz kapsamlı bir ortodontik muayene yapacak ve ortodontik tedaviye gerek olup olmadığını, gerekiyorsa ne zaman yapılması gerektiğini size bildirecektir. Doktorunuz ayrıca tedavinin yaklaşık süresi ve tedavi maliyeti ve ödeme alternatifleri hakkında sizi bilgilendirecektir.
02
Planlama
Eğer şartlar ortodontik tedavi için uygunsa ve böyle bir tedavi olmaya karar verdiyseniz sorunun kesin olarak belirlenebilmesi ve detaylı bir tedavi planının yapılabilmesi için bazı kayıtlar alınarak doktorunuz tarafından incelenmelidir.
03
Tedavi
Uzun zamandır beklediğiniz tedaviye başlama zamanı. Öncelikle şunu bilin ki siz hasta koltuğunda otururken doktorunuz size zarar verecek hiçbir şey yapmayacaktır. Ancak akşam eve gittikten sonra ağrılarınız olabilir.